Monday, September 25, 2017

Varjust välja ehk mille kuradi pärast ma pole juba aasta aega ühtegi postitust teinud?

Räägime faktidest: viimane sissekanne antud leheküljele tehti eelmise aasta 1. augustil, mis - lihtsa matemaatilise tehte tulemusena - ütleb meile seda, et ma olen olnud nii kuradi laisk! Asi ei ole isegi selles, et vahepeal ei oleks ma näinud ühtegi filmi, mille perse alla tuhandekraadiseid lõkkeid süüdata, oh ei, vastupidi! Ma olen näinud rohkem sitta, kui kolme kolhoosi 200-pealised laudad ühe kuu jooksul (vihje: see on hästi palju sitta). Ma olen isegi päris mitu korda üritanud mingi teksti kokku vorpida, aga kuidagi ei suuda lõpetada (eks mida vanemaks jääd, seda tõenäolisemalt võib selliseid probleeme tekkida küll, eksoleheheheh). Võiks öelda, et selline situatsioon ei ole kohe kuidagi jätkusuutlik ega isegi mitte... super_efektiivne!



PIKK JUTT SITT JUTT, vaatasin ära selle uue Teismeliste Niljakilpkonnade teise osa, see oli obv loll ja rumal ja kõik, kellele see meeldis, on halvad inimesed!

Teismelised Ninjakilpkonnad: Varjust Välja on hea film, kui sa oled 3-aastane ning su vanemad ei ole õpetanud tegema vahet heal ja halval filmil (või kui on tegu meditsiinilise imega ja su vanemad on samuti mingil veidral põhjusel 3-aastased. Siis on nagu okei).

Punktidena, spoilerid, ALL THAT GOOD SHIT!


I. Miks kõik nii lollid on?


Ei nagu päriselt. Jaaaaaa, see on põhimõtteliselt lastefilm, eksole, aga see ei tähenda, et kõik tegelased peaksid olema kõige basicumad bithid filminduse ajaloos. Ometigi räägib nii kõige rumalam kilpkonn kui ka (väidetavalt) kõige targem teadlane täpselt sama juttu, et see kinotoolis istuv lalisev beebi ka ikka aru saaks, et mis toimub. Lisaks - oibljääää, kui loll on ka stsenaarium.

First things first: filmi tegevus leiab aset umbes aastake peale esimese filmi sündmusi. Mingil veidral põhjusel otsustatakse alles nüüd, et "Ou, peaks selle eelmise filmi paha kuti kuskile uude vanglasse viima, kus on turvalisem." Sellega seoses viiakse ellu juba päris mitu otsust, mille peale ka kõige tavalisem pealtvaataja võiks öelda, et jou mehed, mis lollusega te tegelete.

1. Miks on selle asjaga oodatud aasta aega või mis on vahepeal muutunud, et taoline transfer üleüldse vajalik on? Aastane ootamine on näiteks Foot Clanile (see kamp äärmiselt tõsiseltvõetavaid ninjasid, kes Shredderile alluvad) fucktoni jagu aega andnud, et planeerida Shredderi väljamurdmie, mis (BTW) is totally gonna happen!

2. Miks on Shredderi autole viimine kaetud kolmesajatuhande erineva vangivalvuriga, aga autosse pannakse ainult kaks? Jah, neid saadab kolm musta tavalist džiipi, aga kurat, kui Shredder on selline ohtlik massimõrtsukas ja muidu jobu tüüp, siis ma ei tea, ehk mõtleks selle konvoi asja paremini läbi? Äkki paneks sinna mingi 7 tanki sappa või siis vähemalt 4 lisakaubikut, mis peibutistena toimivad? I'm just sayin, et see plaan ei ole kohe üldse läbi mõeldud.



3. Mille kuradi pärast on vaja vedada kahte teist kurjamit, kes ilmselgelt on mingid suvalised töllid? Võiks ju arvata, et kui shit hitib seda ventikat, siis pigem majandada vaid ühe pätiga, mitte kolmega.

4. Okei, kuula mind välja. Foot Clani idee on see, et sõidetakse motikatega selle vanglakaubikuni, muud autod lastakse õhku, siis minnakse katusele, lõigatakse sinna auk ja see katusetükk tiritakse suure magnetiga autolt küljest. Peatage mind, kui te tahate vastu vaielda väitele, et tegu on ühe debiilsema ideega, mida ühest multifilmist leida võib (Varjust välja on totally live action, kusjuures). Esiteks, hilisemad stseenid näitavad, kuivõrd lihtsalt võib selle kaubiku üle võtta, miks mitte seda teha. Miks mitte lasta pisema pommiga eest kaubiku tagauksed? Miks mitte takistada veoki edasiliikumist blokeerides ta tee? Miks mitte õhku lasta kaubiku rehvid? Ja kui kogu krempel käibki külili, siis ma arvan, et Shredder on piisavalt nätske tükk, et ta jääb ellu. Multikas ikkagi (jätkuvalt live action tho).

5. Sa arvasid, et sellega on kõik? Et rohkem lollimaks ei saa minna? VALE! Kogu see esimene suurem kammajaa lõppeb sellega, et Shredder hüppab auto katuselt helikopterisse, aga keset hüpet teleporteerub ta kuskile teise dimensiooni või jumal teab kuhu, kus ta kohtab Krangi. Kõik, kes kunagi väiksena TMNT multikat vaatasid, tunnevad selle monstrumi ehk ära, aga esmakordne filmivaataja peaks praegusel hetkel olema enam kui segaduses. Ometigi käitub Shredder nagu tegu oleks vanade sõpradega ning peale seda, kui Krang ütleb, et "ou otsi mulle selle ühe masina kaks ülejäänud juppi ja siis ma tulen Maale ja vallutan selle ära ja siis me valitseme seda koos." ja siis Shredder ütleb selle peale "Hmm, ma ei näe mingitki võimalust, kuidas see plaan saaks backfireida. Ma olen teie ettepanekuga nõus, söör!" ning läheb tagasi Maale, et teha täpselt seda, mida ilmselgelt backstabbing kurjam tal teha käskis, sest ta ise on totaalne tard.

6. Ausalt, see on nii loll värk, et väärib lausa enda eraldi peatükki.



II. Millisel tasandil on Bebop ja Rocksteady need Shredderi trumpkaardid, nagu Krang lubas?


Kui Shredder need kaks minutit Krangi kodus jõlkus ja ajaloo halvimale diilile verega allkirja pani, andis esimene Jaapani samuraihakatisele ühe salapärase kosmilise katseklaasi (kosmilise seetõttu, et see nägi välja nagu katseklaas, ainult et mingid kuukivid olid sellele külge keevitatud) ja ütles, et "See lahendab kõik su probleemid" vms. Ühesõnaga tegu oli millegagi, mis peaks aitama Shredderil Turtlesite vastu võidelda.

Probleem on selles, et Bebop ja Rocksteady (mis mingil veidral põhjusel on legitiimsed nimed inimeste jaoks) on juba enne seda, kui Shredder neid müstilise kosmilise lilla seerumiga süstib (ning mille tagajärjel meestest mutantloomad saavad), totaalsed idioodid. Peale seda tunduvad nad aga veelgi suuremad imbetsillid ning ainus põhjus, miks neid mingigi edu saadab on fakt, et ka kilpkonnad on parajad jobud.



Hea näide nende kasulikkusest - Shredder läheb salapärase seadme teist juppi muuseumist varastama ning võtab Foot Clani asemel kaasa B&R-i (sest hui viitsin iga kord nende nimesid välja kirjutada). Ainus probleem seisneb selles, et muuseumi ei kaitse mitte keegi, mis tähendab, et massiivsed loom-olendid on totaalselt kasutud (also dropivad nad seal Kohustusliku Peerunalja™, sest muidu sa ei saaks aru, et TEGU ON KOMÖÖDIAFILMIGA!!!).

Järgmine instanss leiab aset juba Lõuna-Ameerikas, kus esmalt puudub neil taaskord igasugune vastasseis, kui aga Turtlesid valemisse liidetakse,otsustab Rocksteady, et ou, nüüd on õige aeg lennukis tankiga tulistama hakata. Ma ei tea, kuidas teiega, aga tundub suht open and shut case selles suhtes, et tegu on idiot move'iga.

Filmi kliimaksi ajal saavad nad 2vs1 situatsioonis pähe Casey Jonesi käest, kes mitte ainult ei ole Täiesti Tavaline Inimene, aga on lisaks ka meisterdanud endale rulluisud tavalise kontoritooli ratastest. Sesmõttes, et pucci ei taha käia v? Worst. Sidekicks. Ever. ja kui me juba Casey Jonesist rääkisime...


III: Humana-Batman!


Casey Jones on üks kahest vangivalvurist, kes filmi alguses Shredderit transportida üritasid. Mingil veidral põhjusel ei anna talle aga just B&Ri kadumine rahu (pohui see Shredder, eksole) ning ta asub neid jälitama. Ühel hetkel tõmbab ta pähe hokimaski, võtab kaasa hokikepi ja läheb tänava peale (JUST HETK TAGASI KÕIGI EES AVALIKULT MEGAN FOXI NEW YORKI TÄNAVATEL TAGA AJANUD) Foot Clani liikmetele molli tõmbama. BTW, ühel hetkel jõuavad kohale mendid, kes ei viitsi nurga taha jooksnud Jonesi taga ajada. Skeem:

Peale seda vahejuhtumit jõuavad kohale Turtlesid ise ning Casey esimene reaktsioon on eeldada, et tegu on debiilsete tulnukatega (sesmõttes, et võttes arvesse Michael Bay esmast versiooni, siis ega tal väga vale mõte polegi) ning hakkab žestikuleerima ja n-ö lolli maalase beebikõnet tegema.

Hiljem, kui kilpkonnad Casey enda urkasse veavad, märkab viimane Splinterit ning mingil veidral põhjusel (olles ilmselgelt suurte mutantkilpkonnade seltskonnas) arvab, et tegu on lihtlabase suure rotiga. IQ taseme kõrgusega Casey Jones ilmselgelt ei hiilga.

IV. See pidi ju lastefilm olema?!


Megan Fox, miks sa publikule pidevalt oma asseteid (sest see on teisel korral täpselt sama hea kui esimeselgi) näitad? Dialoogid on lastefilmi tasemel, tegelased on totaalsed klišeelised karikatuurid, action on tordiga-näkku-jalaga-perse tasemel... ja ometigi leidis keegi stuudiopea, et "OU NÄITA KANNI RSK! Need kolmeaastased täiega kaifivad kanni!"



Sesmõttes, et ma ei kurda, aga jõle veider valik lihtsalt.


V. Kõik need ülejäänud mured!


+ Mille kuradi pärast on kilpkonnadel prügiauto, millel on SUURED FAKING NUNCHAKID JA SUURED FAKING MÕÕGAD? Kusotsast see üldse praktiline on (ning nagu film ise näitab, siis NEED EI OLE ÜLDSE PRAKTILISED!)

+ Miks oskab Donatello vaid kahesekundilise häkkimise käigus öelda, et kuskilt interdimensional lõhest väljalendavad pusletükid moodustavad suure sõjamasina ning selle omanik on keegi, kelle nimi on Krang? Seriously, see on nagu next level google skills!

+ Te tahate öelda, et eelmise aasta sündmuste taga seisev mees (ehk siis Vern, kelle kaela kilpkonnad Shredderi mahavõtmise veeretasid) saab tunnustust alles aasta hiljem? Mida te kõik need 12 kuud tegite? Kui raske on linna võtit kellelegi üle anda. Ja võttes arvesse, et Turtlesid said linna võtme kohe peale seda, kui Krang tagasi kaurperse või kuhuiganes saadeti, siis WHAT GIVES? Ma saan aru, et Vern on hunnik sitta, aga New York näis teda armastavat! Miks pidi ta terve aasta ootama!!!



+ Miks on B&R Brasiilasse kaasa võetud tank võimeline vee peal hulpima? See on tank! See on metallist! SEE ON RASKE! Ja kui film ei näita mulle konkreetselt, et nad on sinna ladustanud 30 ballooni heeliumit, siis võtke see sitt ja tõmmake uttu!

+ "Hei, Foot Clani ninjad varastasid politsejaoskonnast selle Lilla Vedeliku pudeli ära! AGA POHUI SEE, MIND HUVITAB KUS NEED SUURED KILPKONNAD ON!!!" #Loogika #midavittu

+ Igas inimeses on mingi loomne geen! Also, Dr. Baxteril on täpselt õige seade, et sünteesida seda kosmilist Lillat Vedelikku! Also, kui lilla vedelik muudab inimesed loomadeks, siis on see kindlasti suuteline tegema vastupidist loomade puhul, kes POLE KUNAGI INIMESED OLNUDKI!!! #LoogikaVol2

+ Kas April töötab reporterina või mitte? Sesmõttes, et film lõppeb sellega... aga ülejäänud filmi jooksul jaurab ta absoluutselt igal pool mujal ning käitub nagu ta oleks mingi salaagent. Mis toimps!




Selline oli Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows ja see oli päris halb. Positiivne on aga see, et ma olen tagasi, olgugi, et iroonilisel kombel teen ma oma esimese postituse üle aasta filmist, mis on väljas olnud üle aasta.

METAAAAAA~!

No comments:

Post a Comment