Thursday, May 14, 2015

Summaarne Saast #2 - Summaarne Harder








Summaarne saast on tagasi ning saastasem kui enne. Luubi all on taaskord ports filme, millest nagu tahaks rääkida, aga viitsin ma jee kirjutada kolmkümmend paragrahvi analüüsi, et mille kuradi pärast need filmid ikka nii head/halvad on ning kokku lugeda neid ämbreid, mille sisse astuti. Spoiler: neid ämbreid on nii palju, et jalgu sisseastumiseks jääb väheks! Spoiler nr 2: tekstis on ilmselgelt SPOILERID! Ning muidugi boldis, italicus, allajoonitud, erineva suurusega laused/sõnad, et olla ikka erakordselt tüütu!


Annabelle - ZZZzzzzz.......

Mäletate kui te The Conjuringi nägite ja seal alguses see nuku lugu oli päris creepy? Filmi alguses räägiti kuidas neidudel oli nukk, see hakkas ajapikku korteris asukohti vahetama ning selgus, et nood olid nuku sisse deemoni elama kutsunud. Lollid tüdrukud, sa mõtlesid, nüüd saate küll surma. Seda siiski ei juhtunud, kohale kutsuti deemonite väljaajajad (peale seda, kui nukk peale prügikasti sattumist end tagasi korterisse lohistas) ning nood võtsid nuku endaga kaasa ja panid ta kodus klaaskasti. Nüüd kujutage ette, et see võtab aega umbes POOLTEIST TUNDI!

Seda on ilmselgelt tund ja kakskümmend viis minutit liiga palju!




Tund ja siis veel pool sellest raisatakse üliigavale loole ühest perekonnast, mis koosneb mehest ja lapseootel olevast naisest. That's it! Neil ei ole isegi mitte hamstrit, keda õudusfilmide kohaselt veriselt stsenaariumile ohverdada, seega peresisene death count on null ning see on juba esimestest minutitest enam kui etteaimatav, mis muudab kogu selle elamuse juba eos igavaks. Mitte miski ei hoia mind tooliserval kui ma tean, et SEAL EI OLE MINGIT MÕTET KÕÕLUDAGI! Mees ostab naisele nuku, sest viimane kogub neid (juba on imelik), selgub, et tegu on sellesama kurikuulsa Annabelle'iga. Pro tip: kui sa tahad naisele midagi ilusat osat, siis ÄRA OSTA DEEMONNUKKU, MIS NÄEB VÄLJA NAGU SEE OLEKS KOLM AASTAT PRÜGIMÄEL VEDELENUD! Seriously. Dafuq is wrong with you?

Filmis juhtub asju, nukk visatakse ära, ilmub tagasi kodus, kõik on nagu, et "huh" ja siis jätkavad oma eluga. Lõpus on mingi deemon ja üks mustanahaline tädi hüppab aknast alla, et keegi ikka ära sureks. Üks pisut spooky koht on, aga üldiselt on oht suur, et filmi ajal jääd sa magama, sest need "vaikus-vaikus-BOO!" ehmatuskohad on ka suhteliselt mannetud.

Ärge tehke filme nukkudest, nukud sakivad. Mis järgmiseks? Õudusfilmid igavatest lauamängudest?


Ouija  - MINA JA MU SUUR SUU!

Well shit! Nad reaalselt tegidki filmi igavast lauamängust! Mis järgmiseks? Film laevade pommitamisest?!

http://www.imdb.com/title/tt1440129/

Ouija räägib loo sellest, kuidas üks tüdruk mängib Ouija lauaga (mis on tükk puitu tähtede ja numbritega ning inimesed arvavad, et selle abil saab kummitustega kommunikeeruda) ning peale seda sureb salapärastel põhjustel. Tema sõbrad arvavavad seejärel, et ouija laua kasutamine on jumala okei, sest selle surma ja laua vahel pole mingit seost ning kasutavad lauda, et ühendust võtta eelnevalt surnud neiuga. Shit happens ja mingi(d) kummitus(ed) hakkab/vad inimesi maha lööma.

(Mille kuradi pärast hääldatakse ouijat wiidzina btw??)

Ouija meeldejäävaim iseloomuomadus on see, et tegu on meeletult igava filmiga. Praeguseks hetkeks on meeles ainult see, et läbi selle kolmnurga, millega ouija laua peal tähtede vahel edasi-tagasi nühitakse, näeb nähtavasti kummitusi. Ja filmis on üks hea kummitus ja üks halb kummitus, aga see, keda noored arvavad,olevat hea kummitus on tegelikult halb kummitus ja halb kummitus on tegelikult mitte nii väga halb kummitus, aga samas ta ei ole hea kummitus, sest suur reveal on see, et hea kummitus hoopiski tapab inimesi, aga samas tal ei olnud enne võimeid ja KEDA TEGELIKULT KOTIB!

Ouija sakkis. Sakkis kõvasti. Kõige lõbusam osa selle filmi juurest on minna IMDB boordile ja vaadata kui palju inimesi tegelikult usub, et ouijaga saab kummitustega rääkida. MAAILM ÄRA MUUTU MITTE KUNAGI!

Kutid, ma salvestan seda kuidas ma üksi Ouijaga mängin. HYPE ON NII KÕVA YO!




Clown - See *EI OLE* Max Zander!

SO SPOOKYYYYYYY!!!

Kuskil kunagi otsustas, et klounid on hirmsad. Ma ei tea kes ja ma ei tea miks. Jah, on olemas inimesi, kes reaalselt kannatavad coulrophobia all, ehk kardavad kloune paaniliselt, aga samal ajal eksisteerib ka selline asi nagu anatidaephobia - hirm, et kusagil maailmas on ÜKS part, kes JÄLGIB SIND!!!!!1111one So yeah, mine võta kinni. Anywhooo....

Clown ilmselgelt mängib selle peale, et klounid on KÕIGI jaoks hirmsad, umbes nagu It kunagi tegi, kuigi see oli veel "ebahirmsam" kui praegune kõnealune film. Film räägib ühest perekonnast - mees, naine, vist umbes 6-7 aastane poeg? Naine on rase ja pojal on sünnipäev, mees on kinnisvaraagent ja näitab poja sünnipäeval klientidele maja. Poeg peab suurt pidu, aga peo PEAMINE ENTERTAINMENT ehk KLOUN jääb tulemata.

Okei, STOP!

Aasta oli 2014. KES KURAT TELLIB IKKA VEEL KLOUNE SÜNNIPÄEVALE? Kas asi on minus, et ma sellest aru ei saa? Kas see on mingi ameeriklaste värk? Mulle äkitselt meenub, et ehk oli perepoeg isegi vanem kui ma algselt kirjutasin, sest ma mäletan, et ma kuidagi ei tahtnud uskuda, et ta on piisavalt noor, et jätkuvalt klounidest vaimustuda. Või siis on vanemad teda halvasti kasvatanud ja ei ole õpetanud, et MIS ON HEA JA MIS MITTE! Häbi häbi häbi!!

Kloun ei tule ning selle asemel, et oma pojale seda tunnistada ja öelda, et "Kuule, grow the fuck up, nagu päriselt!" leiab pereisa näidtava maja kapist vana kulunud klounikostüümi ning leiab, et MIKS MITTE! See tundub nagu hea idee! Ta ajab kostüümi selga, paruka pähe, võltsnina ette ja läheb koju, et lastele äärmiselt halba nalja teha. Nagu üks korralik kloun kunagi!

Kiire kokkuvõte ülejäänud filmist - räbal klounikostüüm on EEEEEVIL!, muudab pereisa kurjaks ning ta hakkab inimesi tapma. Lõpus pereisa sureb, naine ja poeg jäävad ellu. Lõpp jääb lahtiseks, sest antakse mõista, et kostüüm otsib uue ohvri. Tiitrid hakkavad jooksma. Inimesed on pettunud. NEXT!


Mida kuradit ma just vaatasin?





Unfriended - Stupid People Use Computers: The Movie

Mulle Unfriended isegi natuke meeldis.

Ei, oota! OOTA NÜÜD! 

Luba ma seletan.

Kas Sa treilerit oled näinud? See näeb niivõrd intrigeeriv ja huvitav ja põnev välj...HEA KÜLL, paks poiss pistab käe blenderisse, see näeb tobenaljakas välja ning on põhimõtteliselt ainus põhjus, miks ma seda vaatama läksin. Ka lugu on debiilne - üks ebaviisakas neiu läheb ühele peole, kus ta on ennast täis, joob ennast täis ning s*tub ennast täis. ULTIMATE COMBO!!!! Üks tundmatu isik teeb sellest kõigest video ning paneb Yuutjuubi ülesse, selle peale aga kõik neiu facebooki sõbrad soovitavad tal ennast ära tappa.

For that. For pooping herself.

Nagu.

Mida?



Aasta hiljem peavad neiu kuus noort sõpra ("sõpra") Skype'is videokõnet (mille pidamine on millegi pärast väga vajalik), nendega liitub ka salajane kasutaja, keda pole võimalik välja visata. Tehnika hakkab jampsima ning noortega (kes, nagu selgub, on kõik kohutavad inimesed) juhtub asju...nagu näiteks PAKS POISS PISTAB KÄE BLENDERISSE!! YEEAAAAH!!!!!!! (Ajee, ringiga tagasi.)

See film on tobe, jah, aga samas on sellel teatav šarm - kogu film käib läbi skaibiaknate ja facebooki ja youtubei...ja see kõik teeb mind pisut kurvaks ka.

Aga kui kurb tunne tuleb, mõtlen ma selle peale, et PAKS POISS PISTAB KÄE BLENDERISSE!

Heh.

Sorri.

Shrooms - Kelle arust oli see HEA IDEE?

Shrooms räägib loo noortest, kes tahavad seeni teha. Iirimaal. Kõledas metsas. Ja siis nad teevadki seda.

That's...that's about it. That's the movie.

Okei, õudusfilmile omaselt hakkab asju juhtuma ja inimesi surema. Samuti õudusfilmile omaselt on kõik noored omamoodi veidrad ja erinevad - on olemas karvaste kaenlaalustega hipitüdruk, klassikaline tibi, suvaline stoner, üks või kaks kena välimuse ja olemusega noort inimest, kelle puhul sa tead, et nad kas jäävad ellu või äärmisel juhul surevad viimasena ning (saved the best for last, ilmselgelt) üks kohustuslik totaalne douchebag, kes mitte kellelegi ei meeldi, aga millegipärast ALATI REISILE KAASA VÕETAKSE!!!! 

Douchebagi nimi oli Bluto, btw. Mind teeb kurvaks, et kusagil selle filmi fiktiivses universumis eksisteeris kaks inimest, kes olid piisavalt õelad, et oma lapsele selline nimi panna. Tõenäoliselt sellepärast Bluto selline persevest oligi. Nagu, noh. Bluto. FAKING BLUTO!!

Iroonilisel kombel on selle filmi IMDB boardi parim teema just temaga seotud -









Üldiselt tabab Shrooms kõiki (ja ma mõtlen KÕIKI) õudusfilmide klišeesid. Eelnimetatud kirev valik tegelasi, veidrad mentaalse hälbega metsavennad, mahajäetud haiglahoone, foreshadowing up the butt etc. "Hei, ära seda seent söö - räägitakse, et see manab esile visioone tulevikust!" - NO ILMSELGELT KEEGI SÖÖB SEDA! "Räägi meile üks õudne jutt! HEI MITTE NII ÕUDNE! LÕPETA!" Lõpus on twist ka, mis paneb M. Night Shyamalamadingdongi punastama.

jne

Film on samal ajal veidralt masendav ning jätab mulje, justkui selle eest oleks maksnud Narkootikumite Vastu Võitlemise Kommitee, sest see film peletab justkui küll seentest eemale.

No üldse ei taha.

Mis see on?
Seen?

...

No ma ei tea...

FAKIT!

*omnomnom*

...

Oi ei...

OI EIIIIIIIIII...

OOOOOoooooooOOOooUUUUUuuuuuuuuuuuuu!!!!!111

* * *

Summaarne Saast: Osa 2 on lõpule jõudnud. Järgmise korrani. Excelsior!

No comments:

Post a Comment